Kontakt - Hospitality akademija
HA-logo (1)HA-logo (1)HA-logo (1)HA-logo (1)
  • Naslovna
  • Popis edukacija
  • O nama
  • Kontakt
  • hr
    • hr
    • en
    • de
    • sr
    • sl
✕

Za sve upite i dodatne informacije, stojimo vam na raspolaganju.

    Možete nas kontaktirati bila kada na: info@lmkomunikacije.com

 

    Kontakt

    Adresa

    Ul. Stjepana Radića 20,
    40000, Čakovec,
    Hrvatska

    Email

    Možete nas kontaktirati bila kada na: info@lmkomunikacije.com

    Kontakt

    Nazovi na: +385 91 156 6037 Radno vrijeme: 8:00 do 16:00 (Pon-Pet)

    pozadina

    LM Komunikacije
    10 godina iskustva i 200+ projekata

    Adresa: Ul. Stjepana Radića 20,
    40000, Čakovec, Hrvatska

    Mob:+385 91 156 6037

    Poveznice

    • Naslovna
    • O nama
    • Kontakt

    Društvene mreže



    Copyrights ©2025 LMK. | Build by INFENSO.
        ✕
        Dobra praksa dodatne prodaje

        Hotel | Hrana i piće | Jezik: HR / ENG



        Kratak opis:

        Dodatna prodaja je ključna tehnika koja standardnu uslugu pretvara u jedinstveno iskustvo gosta i tako izravno povećava zadovoljstvo i lojalnost gostiju te maksimizira prihode.

        Detaljan opis:

        Tehnikama dodatne prodaje važno je svakom gostu ponuditi vrhunski doživljaj. Konobari su kreatori doživljaja, a u ovoj lekciji donosimo:

        • Kako optimizirati i poboljšati kvalitetu usluge kroz koncept „Perfect check“
        • Kako ispravno gostu ponuditi pića – redoslijed, način i vrsta pića 
        • Kako i kada provjeriti zadovoljstvo gosta
        • Zašto u komunikaciji koristiti otvorena pitanja i tako povećati prodaju
        • Kada pospremiti posuđe sa stola
        ✕
        Pravilno prijavljivanje gosta u hotel

        Hotel | Recepcija | Jezik: HR / ENG


        Prvi dojam o hotelu koji gost dobije tijekom prijave postavlja temelje cijelog boravka i utječe na zadovoljstvo gosta. Važno je da se gost osjeća sigurno i dobrodošlo. To se postiže tako da:

        • Portir i recepcionar budu svjesni svoje važnosti u stvaranju zadovoljstva kod gosta
        • Gost dobije sve važne informacije u skladu s njegovim željama
        • Ponašanje recepcionara bude profesionalno i proaktivno
        • Promatranjem i slušanjem gostiju personaliziramo ponuđene informacije
        ✕
        Pravilno prijavljivanje gosta u hotel

        Hotel | Hrana i piće| Jezik: HR / ENG


        Kratak opis:

        Dodatna prodaja je ključna tehnika koja standardnu uslugu pretvara u jedinstveno iskustvo gosta i tako izravno povećava zadovoljstvo i lojalnost gostiju te maksimizira prihode.

        Detaljan opis:

        Tehnikama dodatne prodaje važno je svakom gostu ponuditi vrhunski doživljaj. Konobari su kreatori doživljaja, a u ovoj lekciji donosimo:

        • Kako optimizirati i poboljšati kvalitetu usluge kroz koncept „Perfect check“
        • Kako ispravno gostu ponuditi pića – redoslijed, način i vrsta pića
        • Kako i kada provjeriti zadovoljstvo gosta
        • Zašto u komunikaciji koristiti otvorena pitanja i tako povećati prodaju
        • Kada pospremiti posuđe sa stola
        ✕
        Uspješno rješavanje žalbe gosta 

        Hotel | Hrana i piće | Jezik: HR / ENG


        Kratak opis:

        Uspješno rješavanje žalbe gosta izravno utječe na uspjeh i reputaciju restorana, a prije svega na zadovoljstvo i lojalnost gostiju.

        Detaljan opis:

        Rješavanje žalbe gosta doprinosi pozitivnom poslovanju ugostiteljskog objekta. Da bi gost nakon uložene žalbe izašao zadovoljan iz vašeg objekta, važno je znati:

        • Na koji način primiti i saslušati žalbu
        • Kako verbalno i neverbalno reagirati nakon žalbe
        • Na koji način gosta voditi prema rješenju žalbe
        • Što učiniti kada konobar nije siguran je li gost završio s jelom
        • Kako osigurati pozitivan završni dojam
        ✕
        Vještina aktivnog slušanja 

        Hotel | Hrana i piće | Jezik: HR / ENG


        Kratak opis:

        Aktivno slušanje je ključna komunikacijska vještina u ugostiteljstvu, koja gostu šalje poruku da ga se cijeni te osigurava visoku razinu profesionalnosti među kolegama.

        Detaljan opis:

        Aktivno slušanje je temelj kvalitetne usluge i prevencije nesporazuma u komunikaciji s gostima i kolegama. Aktivno slušanje omogućuje razumijevanje potreba gostiju kroz:

        • Tumačenje neverbalnih signala gosta – ton, geste, mimika
        • Postavljanje otvorenih pitanja prilikom uzimanja narudžbe
        • Znanje što napraviti kada gost nije siguran što želi naručiti
        • Provjeru ispravnog razumijevanja narudžbe postavljanjem pravih pitanja gostu
        • Prilagodbu narudžbe kad se ne može ispuniti želja gostu
        • Upravljanje dojmom gosta i poštivanjem kolega
        ✕
        Primjer postizanja WOW efekta obraćanjem pažnje na detalje prilikom posluživanja

        Hotel | Hrana i piće | Jezik: HR / ENG


        Kratak opis:

        WOW efekt u ugostiteljstvu temelji se na ideji da se gostu pruži usluga iznad njegovih očekivanja.

        Detaljan opis:

        WOW efekt je presudan u stvaranju nezaboravnog doživljaja kod gostiju. Cilj je izgradnja snažne reputacije, koja donosi uspjeh i lojalne goste koji sami dalje preporučuju restoran drugima. Detalji su važni:

        • Posluga koja je uvijek spremna na svim razinama
        • Personalizirana komunikacija prilikom rezervacije
        • Način vođenja gostiju do stola i prezentacija restorana
        • Neverbalna interakcija prije uzimanja narudžbe – sjedenje, kaputi…
        • Priprema stola, pribora i čaša
        ✕
        Uspješno rješavanje nezadovoljstva gosta wellness uslugom

        Hotel | Wellness | Jezik: HR / ENG


        Kratak opis:

        Vrlo je važno da gost ne ode nezadovoljan wellness uslugom. Zato problem treba riješiti pravovremeno, učinkovito i profesionalno.

        Detaljan opis:

        Korisnici wellness usluga trebaju biti zadovoljni uslugom jer samo zadovoljni korisnici dolaze natrag. Poštivanje vremena i organizacije rada u wellnessu je presudno za kvalitetu usluge. Kako stvaramo zadovoljne korisnike wellnessa:

        • Pitanjima provjeravamo vrstu usluge koju je gost naručio
        • Komunikacijom s gostom prije usluge osiguravamo spremnog gosta
        • Gosta koji bi usred usluge mijenjao vrstu usluge upućujemo na cijene i vrijeme
        • Nezadovoljnog korisnika slušamo i pokazujemo empatiju
        • Poštujemo organizaciju vremena i komunikaciju premještamo s recepcije
        • Gostu predlažemo konkretne korake kojima ispravljamo situaciju
        ✕
        Primjer uspješne rezervacije tretmana

        Hotel | Wellness | Jezik: HR / ENG


        Kratak opis:

        Uspješna rezervacija wellness tretmana često je pravi izazov u vremenski strogo programiranom rasporedu dostupnih usluga.

        Detaljan opis:

        Važno je znati što napraviti na recepciji kada gost ne može dobiti željeni termin, ali i kada drugi gosti kasne na zakazani termin. Tretman ćemo uspješno rezervirati kada znamo:

        • Da svaki tretman ima određeno vrijeme trajanja i da se gost mora pojaviti na vrijeme
        • Što na recepciji napraviti s gostom koji ne zna unaprijed koji tretman želi
        • Što napraviti kada gostu ne odgovara ponuđeni termin, a ne može dobiti željeni
        • Kako postupiti s gostom koji kasni na zakazani termin
        • Zašto je važno problem s rezervacijom tretmana u wellnessu riješiti na licu mjesta
        ✕
        Uspješno odrađivanje žalbe gosta, prikaz aktivne komunikacije

        Hotel | Recepcija | Jezik: HR / ENG


        Kratak opis:

        Aktivna komunikacija u hotelskom poslovanju važna je za uspješno upravljanje iskustvom gosta. Recepcija je mjesto gdje se rješavaju problemi.

        Detaljan opis:

        Aktivna komunikacija na recepciji hotela je prvi korak prema uspješnom rješavanju žalbe. Da biste aktivno jačali reputaciju hotelu nakon što se gost pojavi sa žalbom, morate:

        • Znati kako brzo prepoznati problem
        • Razumjeti perspektivu gosta da bi se gost osjećao cijenjenim i dobrodošlim
        • Znati što smijete, a što ne smijete u neverbalnoj komunikaciji
        • Upravljati komunikacijom prema rješenju žalbe
        • Prepoznati situaciju u kojoj je komunikaciju s gostom potrebno nastaviti u izdvojenoj prostoriji
        • Sitnim poboljšanjima otkloniti većinu reklamacija
        ✕
        Pravilno prijavljivanje gosta u hotel

        Hotel | Recepcija | Jezik: HR / ENG


        Kratak opis:

        Pravilno prijavljivanje gosta u hotel ključni je dio hotelskog poslovanja. Gost prilikom prijave stječe prvi dojam o hotelu.

        Detaljan opis:

        Prvi dojam o hotelu koji gost dobije tijekom prijave postavlja temelje cijelog boravka i utječe na zadovoljstvo gosta. Važno je da se gost osjeća sigurno i dobrodošlo. To se postiže tako da:

        • Portir i recepcionar budu svjesni svoje važnosti u stvaranju zadovoljstva kod gosta
        • Gost dobije sve važne informacije u skladu s njegovim željama
        • Ponašanje recepcionara bude profesionalno i proaktivno
        • Promatranjem i slušanjem gostiju personaliziramo ponuđene informacije
        ✕
        Rješavanje žalbe zbog nedostatka kozmetike

        Hotel | Domaćinstvo | Jezik: HR / ENG


        Kratak opis:

        Rješavanje žalbi vezanih uz kozmetiku važno je za održavanje zadovoljstva gostiju, ali i reputacije hotela.

        Detaljan opis:

        Kozmetika u hotelskoj sobi doprinosi percepciji kvalitete i luksuza, visoko je praktična i važna je u diferencijaciji hotela. Žalba zbog nedostatka kozmetike može dovesti do loše recenzije i tako utjecati na buduće rezervacije. 

        • Preventivno djelovanje sobarica otklanja mogućnost žalbe
        • Broj osoba u sobi povezan je s brojem i vrstom kozmetičkih setova
        • Neverbalna komunikacija je ključna u rješavanju žalbe – tijelo, glas, lice
        • Dodatni znakovi pažnje u ponudi rješenja čine gosta zadovoljnim
        ✕
        Dobra praksa ulaska u sobu

        Hotel | Domaćinstvo | Jezik: HR / ENG


        Kratak opis:

        Jasan protokol ulaska u sobu i ponašanja osoblja dok je gost u sobi smanjuje mogućnosti za pritužbe vezane uz privatnost i sigurnost gosta.

        Detaljan opis:

        Zadovoljstvo gostiju je veće kada osoblje ne narušava njihovu privatnost. Dobra praksa ulaska u sobu štiti goste od neugodnosti, hotel od pritužbi, a osoblju daje sigurnost i profesionalnost u obavljanju posla. Sobarice trebaju znati:

        • Na koji način ulaziti u sobu kada je gost u njoj
        • Koji faktori negativno utječu na privatnost gosta
        • Koja je komunikacija prilikom čišćenja sobe potrebna
        • Na koji način minimalnom komunikacijom povećati zadovoljstvo gosta
        ✕
        Prikaz promocije i dodatne prodaje animatorskih aktivnosti

        Hotel | Animacija | Jezik: HR / ENG


        Kratak opis:

        Dodatna prodaja animatorskih aktivnosti povećava prihode hotels, pomaže u optimalnom korištenju hotelskih resursa, dodaje vrijednost gostima te obogaćuje njihovo iskustvo boravka.

        Detaljan opis:

        Animator je važan za promociju i dodatnu prodaju aktivnosti. Važan je i za stvaranje personaliziranog iskustva boravka i izgradnju lojalnosti. Uspješan animator je onaj koji zna:

        • Kada pristupiti gostu, a kada gosta pričekati da sam pristupi
        • Na koji način odgovarati na pitanja na koja ne zna odgovore
        • Prepoznati koje goste ostaviti na miru, a kojima je potreban poticaj
        • Prilagoditi i predložiti aktivnosti usklađene sa željama gostiju
        ✕
        Primjer dobre prakse preuzimanja djece u Mini klubu 

        Hotel | Animacija | Jezik: HR / ENG


        Kratak opis:

        Roditelji su u Mini klubu najosjetljivija i najzahtjevnija skupina gostiju. Profesionalna komunikacija prilikom preuzimanja djece čini to iskustvo manje stresnim i gradi povjerenje kod roditelja.

        Detaljan opis:

        Povjerenje roditelja u osoblje i usluge s djecom iznimno je važno za reputaciju hotela. Jasni protokoli preuzimanja djece utječu na opći dojam o hotelu i zadovoljstvo gostiju. Osjećaj sigurnosti je presudan. Kod preuzimanja djece je važno:

        • Način komunikacije i odlučnost u poštivanju protokola preuzimanja
        • Strpljenje i ljubaznost animatora
        • Komunikacija s roditeljima temelji se na objašnjavanju stvari
        • Točno određenom komunikacijom povećati povjerenje i otkloniti osjećaj nesigurnosti i nelagode kod roditelja i djece
        ✕
        Dobra praksa komunikacije djelatnika sporta 

        Hotel | Sport | Jezik: HR / ENG


        Kratak opis:

        Gostoljubivost i profesionalnost djelatnika u odjelu sporta izravno utječe na pružanje dodatnih usluga gostima koji žele biti aktivni tijekom odmora.

        Detaljan opis:

        Djelatnik u odjelu sporta može svojom proaktivnom komunikacijom prevenirati neugodne situacije do kojih može doći nepravilnim obavljanjem aktivnosti. Cilj je gostima predložiti personalizirane aktivnosti i napraviti sve da te aktivnosti budu sigurne i zabavne. Da bi gost dobio dodatne sadržaje kojima je iznimno zadovoljan, važno je da djelatnik:

        • Bude proaktivan u komunikaciji – pitanjima usmjerava komunikaciju
        • Daje informacije važne za sigurnost gosta – mape, odjeća i obuća
        • Pruži potrebne informacije o ispravnom korištenju opreme
        • Sugerira gostima dodatne sadržaje poput hrane i pića tijekom ili nakon aktivnosti
        • Dodatnim pitanjima stvori kod gosta osjećaj znatno kvalitetnije usluge
        ✕
        Pravilna podrška i angažman trenera u hotelskoj teretani 

        Hotel | Sport | Jezik: HR / ENG


        Kratak opis:

        Pravilna podrška i angažman trenera u hotelskoj teretani važni su za stvaranje sigurnog i ugodnog iskustva vježbanja, prilagođenog potrebama i sposobnostima gostiju.

        Detaljan opis:

        Trener u hotelskoj teretani svojim pravilnim pristupom pokazuje gostu da se vodi briga o njegovoj dobrobiti. Važno je da trener svojim postupanjem otkloni rizik od ozljede gosta i poveća sigurnost u teretani. Pravilan angažman trenera uključuje:

        • Prilagodbu vježbi specifičnim potrebama gosta
        • Proaktivno pružanje pomoći i podrške
        • Davanje jasnih uputa o izvođenju vježbe i demonstraciju pravilne tehnike izvođenja vježbe
        • Vođenje gosta prema postizanju ciljeva uz izbjegavanje ozljeda
        • Pravilnim pristupom poboljšati cjelokupno iskustvo gosta i pozitivno utjecati na imidž hotela
        ✕
        Pravilno preuzimanje narudžbe 

        Kafić | Posluživanje | Jezik: HR / ENG


        Kratak opis:

        Pravilno preuzimanje narudžbe osnova je za visokokvalitetnu uslugu u ugostiteljstvu. Ova video lekcija pokazuje kako konobari mogu učinkovito i precizno preuzeti narudžbe, što direktno doprinosi zadovoljstvu gosta i efikasnosti poslovanja.

        Detaljan opis:

        Pravilno preuzimanje narudžbe ključna je vještina svakog konobara koja osigurava da usluga započne na najbolji mogući način. U ovoj lekciji objašnjavamo:

        • Konobari će naučiti kako pristupiti stolu s osmijehom i pozitivnim stavom, postavljajući temelje za ugodno iskustvo gosta.
        • Detaljno objašnjavamo kako aktivno slušanje pomaže u točnom preuzimanju narudžbe, omogućujući konobarima da precizno zabilježe detalje i posebne zahtjeve gostiju.
        • Naglašavamo kako je potvrđivanje narudžbe s gostom prije odlaska od stola ključno za izbjegavanje nesporazuma i grešaka.
        • Konobari će se upoznati s pravilnim načinima komunikacije koji podižu razinu profesionalnosti i pokazuju poštovanje prema gostima.
        • Učimo konobare kako pravilno završiti proces preuzimanja narudžbe, uključujući zahvaljivanje gostima i pružanje informacija o očekivanom vremenu pripreme narudžbe.
        ✕
        Pravilno posluživanje

        Kafić | Posluživanje | Jezik: HR / ENG


        Kratak opis:

        Pravilno posluživanje ključno je za održavanje visokog standarda usluge u ugostiteljstvu. Ova video lekcija pokazuje kako se pravilno poslužuju narudžbe uz maksimalnu pažnju na detalje i gostovu udobnost.

        Detaljan opis:

        Učinkovito posluživanje narudžbi ne samo da poboljšava iskustvo gosta, već i pokazuje profesionalnost i efikasnost osoblja. U ovoj lekciji konobari će naučiti:

        • Konobari će naučiti kako uredno organizirati pića i dodatke na tacni kako bi osigurali stabilnost i izbjegli nesreće tijekom posluživanja.
        • Demonstrira se kako pristupiti stolu, s koje strane gosta, omogućujući da se usluga odvija glatko i bez ometanja gostiju.
        • Detaljno se objašnjava važnost urednog postavljanja dodataka poput šećera, mlijeka i žličica kako bi stol bio organiziran i estetski ugodan.
        • Konobari će naučiti kako ljubazno komunicirati s gostima provjeravajući zadovoljstvo uslugom i pitajući ima li još nečega što gost može zahtijevati.
        • Nakon potvrde da je sve u redu, konobari će naučiti kako se diskretno povući s stola, ostavljajući goste da uživaju u svojem obroku ili piću.
        ✕
        Komunikacija s gostima - aktivno slušanje i preuzimanje velike narudžbe (SOAP model) 

        Kafić | Posluživanje | Jezik: HR / ENG


        Kratak opis:

        Aktivno slušanje temelj je uspješne komunikacije u ugostiteljstvu, a posebno je važno pri preuzimanju složenih ili velikih narudžbi. Ova video lekcija demonstrira kako koristiti SOAP model za efikasno preuzimanje narudžbe.

        Detaljan opis:

        Ova lekcija fokusira se na ključne komunikacijske strategije koje konobari mogu koristiti kako bi osigurali točnost i zadovoljstvo gosta pri naručivanju. U lekciji se obrađuju sljedeći elementi:

        • Konobari će naučiti kako postavljati otvorena pitanja koja pomažu u razumijevanju točnih preferencija i očekivanja gostiju, čime se osigurava da se svaka narudžba prilagodi individualnim željama.
        • Demonstrira se kako je važno provjeriti dostupnost svih traženih stavki, uključujući potrebne modifikacije poput vrste mlijeka ili načina pripreme pića, kako bi se osiguralo da je svaka stavka narudžbe dostupna.
        • Konobari će naučiti kako procjenjivati prikupljene informacije i potvrditi razumijevanje narudžbe s gostom, osiguravajući da nema nesporazuma prije nego što narudžba bude poslana u pripremu.
        • U lekciji se pokazuje kako jasno komunicirati plan pripreme narudžbe s gostom, uključujući vremenski okvir u kojem će pića ili jela biti spremna, čime se upravlja očekivanjima gosta i poboljšava iskustvo usluge.
        ✕
        Dodatna prodaja, promocija kombinacije pića

        Kafić | Posluživanje | Jezik: HR / ENG


        Kratak opis:

        Efikasna dodatna prodaja ključna je za povećanje prihoda i poboljšanje iskustva gosta u ugostiteljskom objektu. Ova video lekcija fokusira se na tehniku kako kroz promociju kombinacije pića, kao što je kava i Cedevita, povećati prodaju i zadovoljstvo gosta.

        Detaljan opis:

        U ovoj video lekciji konobari će naučiti kako uspješno primijeniti tehnike dodatne prodaje uz pomoć promocija. Lekcija pokriva:

        • Konobari će se upoznati kako biti dobro informirani o svim trenutnim promocijama, uključujući detalje poput posebnih cijena, kombinacija proizvoda i trajanja promocije.
        • Naučit će kako identificirati prilike za dodatnu prodaju temeljene na trenutnoj narudžbi gosta i kako prirodno uvesti promociju u razgovor bez osjećaja prisile.
        • Demonstrira se kako privlačno i efektivno predstaviti promociju, naglašavajući prednosti kao što su cijena, kvaliteta i kako kombinacija pića može poboljšati ukupno iskustvo konzumacije.
        • Također se objašnjava kako pratiti reakciju gosta na promociju i kako prilagoditi pristup ako je potrebno, te kako zatvoriti prodaju s pozitivnim ishodom.
        ✕
        Predstavljanje dodatne prodaje prema preferencijama pića - poznavanje asortimana 

        Kafić | Posluživanje | Jezik: HR / ENG


        Kratak opis:

        Efektivno predstavljanje dodatne prodaje temelji se na dubokom razumijevanju asortimana pića i sposobnosti prilagodbe preporuka specifičnim gostovim preferencijama. Ova video lekcija pokazuje kako konobari mogu koristiti svoje znanje o pićima za povećanje zadovoljstva gostiju i prihoda.

        Detaljan opis:

        Ova video lekcija pruža konobarima alate i tehnike potrebne za učinkovito preporučivanje pića, koristeći detaljno poznavanje asortimana koje kafić ili bar nudi. Lekcija pokriva:

        • Konobari će se upoznati s važnošću stalne edukacije o svim pićima koja su dostupna, uključujući posebne ponude i sezonska pića, kako bi mogli informirano preporučiti i odgovoriti na pitanja gostiju.
        • Naučit će kako slušati i promatrati što gosti preferiraju, što im omogućava da identificiraju prilike za preporučivanje pića koja će najviše odgovarati pojedinom gostu.
        • Demonstrira se kako koristiti znanje o preferencijama gosta za prilagođavanje preporuka, bilo da se radi o ljubiteljima kompleksnih koktela ili traženju idealnog viskija koji će zadovoljiti njihov ukus.
        • Konobari će naučiti kako efikasno prezentirati karakteristike i posebnosti preporučenih pića, naglašavajući njihovu jedinstvenost i kvalitetu, što može potaknuti goste da probaju nešto novo.
        • Također, lekcija obuhvaća strategije za up-selling i cross-selling, uključujući kako i kada ponuditi veće veličine ili premium verzije pića, te kako predložiti komplementarna pića koja mogu poboljšati ukupno iskustvo.
        • Konobari će se osposobiti za odgovaranje na specifična pitanja gostiju o pićima, pružajući informacije koje pomažu gostima da donesu informiranu odluku.
        ✕
        Rješavanje žalbe na lošu kavu (HEART model)

        Kafić | Posluživanje | Jezik: HR / ENG


        Kratak opis:

        Učinkovito rješavanje žalbi ključno je za održavanje visokog standarda usluge i zadovoljstva gostiju. Ova video lekcija demonstrira kako primijeniti HEART model za rješavanje žalbe na lošu kavu, što je česta situacija u ugostiteljskom objektu.

        Detaljan opis:

        U ovoj lekciji konobari će naučiti kako pravilno reagirati na žalbu gosta koristeći HEART model. Lekcija pokriva:

        • Konobari će se upoznati s tehnikom aktivnog slušanja, gdje je važno pažljivo slušati žalbu gosta bez prekidanja, pokazujući da razumiju i cijene njihovu povratnu informaciju.
        • Naučit će kako izraziti empatiju i suosjećanje, koristeći fraze poput "Razumijem kako se osjećate, žao mi je što kava nije po vašem ukusu," što pomaže u stvaranju veze s gostom i smanjuje njihovo frustraciju.
        • Demonstrira se važnost iskrene isprike, gdje konobar jasno preuzima odgovornost za problem i izražava žaljenje zbog neugodnosti koju je gost doživio.
        • Konobari će naučiti kako brzo ponuditi rješenje, kao što je priprema nove šalice kave, osiguravajući da rješenje bude brzo i učinkovito kako bi se gost osjećao cijenjenim i zadovoljnim.
        • Na kraju, lekcija obuhvaća važnost zahvaljivanja gostu na strpljenju i povratnoj informaciji, potičući ga da provjeri novu šalicu kave kako bi se osiguralo njegovo zadovoljstvo prije odlaska.
        ✕
        Upravljanje zahtjevima u špici 

        Kafić | Posluživanje | Jezik: HR / ENG


        Kratak opis:

        Upravljanje zahtjevima u špici izazovan je aspekt ugostiteljske industrije koji zahtijeva izvrsne organizacijske i komunikacijske vještine. Ova video lekcija pokazuje kako konobari mogu efikasno upravljati višestrukim narudžbama i očekivanjima gostiju u vrlo zauzetim periodima.

        Detaljan opis:

        Ova lekcija pruža praktične savjete i strategije za konobare kako bi učinkovito upravljali zahtjevima i minimizirali stres tijekom špica. Lekcija pokriva sljedeće elemente:

        • Konobari će naučiti kako osigurati da su svi potrebni resursi poput pića, hrane i pribora dobro zalihe i lako dostupni, što je temelj za brzu i učinkovitu uslugu.
        • Demonstrira se kako organizirati narudžbe prema vremenu pripreme i složenosti. Brze i jednostavne narudžbe pripremaju se prvo kako bi se minimiziralo vrijeme čekanja i optimiziralo protok rada.
        • Lekcija objašnjava važnost otvorene komunikacije s gostima o očekivanim vremenima čekanja i bilo kojem potencijalnom kašnjenju, što pomaže postaviti realna očekivanja i smanjiti frustraciju gostiju.
        • Konobari će se upoznati s tehnikama za maksimaliziranje produktivnosti kroz upotrebu svih raspoloživih resursa, uključujući pomoć kolega i primjenu multitaskinga, bez žrtvovanja kvalitete usluge.
        • Također se pokazuje kako redovito provjeravati status narudžbi i prilagoditi prioritete ako je potrebno, osiguravajući da sve narudžbe budu točno pripremljene i prezentirane po standardima.
        ✕
        Uspostavljanje odnosa s regularnim gostima 

        Kafić | Posluživanje | Jezik: HR / ENG


        Kratak opis:

        Uspostavljanje odnosa s regularnim gostima ključno je za stvaranje lojalne klijentele i osobnog pristupa u ugostiteljskom objektu. Ova video lekcija pokazuje kako konobari mogu razviti i održavati odnose s gostima koji često posjećuju objekt.

        Detaljan opis:

        Ova lekcija fokusira se na važnost izgradnje trajnih odnosa s regularnim gostima kroz interakciju koja prelazi osnovnu uslužnost. Lekcija pokriva sljedeće elemente:

        • Konobari će naučiti kako važno je prepoznati regularne goste i zapamtiti njihova imena te osnovne preferencije, što doprinosi osobnom pristupu i osjećaju dobrodošlice.
        • Demonstrira se kako detaljno poznavanje uobičajenih narudžbi regularnih gostiju može ubrzati uslugu i personalizirati interakciju, čineći goste posebno cijenjenima.
        • Lekcija objašnjava kako učinkovito komunicirati s regularnim gostima, koristeći prilike za prijateljski razgovor koji pomaže u jačanju veza i povećanju zadovoljstva gostiju.
        • Konobari će se upoznati s tehnikama prilagodbe usluge na temelju prethodnih iskustava i povratnih informacija gostiju, što omogućuje stvaranje iznimno personaliziranog iskustva.
        • Naučit će kako redovito izražavati zahvalnost gostima za njihovu lojalnost, kroz male geste poput pozdrava s imenom ili povremenih malih pogodnosti.
        ✕
        Dobra praksa dodatne prodaje

        Restoran | Hrana i piće | Jezik: HR / ENG


        Kratak opis:

        Dodatna prodaja je ključna tehnika koja standardnu uslugu pretvara u jedinstveno iskustvo gosta i tako izravno povećava zadovoljstvo i lojalnost gostiju te maksimizira prihode.

        Detaljan opis:

        Tehnikama dodatne prodaje važno je svakom gostu ponuditi vrhunski doživljaj. Konobari su kreatori doživljaja, a u ovoj lekciji donosimo:

        • Kako optimizirati i poboljšati kvalitetu usluge kroz koncept „Perfect check“
        • Kako ispravno gostu ponuditi pića – redoslijed, način i vrsta pića
        • Kako i kada provjeriti zadovoljstvo gosta
        • Zašto u komunikaciji koristiti otvorena pitanja i tako povećati prodaju
        • Kada pospremiti posuđe sa stola
        ✕
        Uspješno rješavanje žalbe gosta 

        Restoran | Hrana i piće | Jezik: HR / ENG


        Kratak opis:

        Uspješno rješavanje žalbe gosta izravno utječe na uspjeh i reputaciju restorana, a prije svega na zadovoljstvo i lojalnost gostiju.

        Detaljan opis:

        Rješavanje žalbe gosta doprinosi pozitivnom poslovanju ugostiteljskog objekta. Da bi gost nakon uložene žalbe izašao zadovoljan iz vašeg objekta, važno je znati:

        • Na koji način primiti i saslušati žalbu
        • Kako verbalno i neverbalno reagirati nakon žalbe
        • Na koji način gosta voditi prema rješenju žalbe
        • Što učiniti kada konobar nije siguran je li gost završio s jelom
        • Kako osigurati pozitivan završni dojam
        ✕
        Vještina aktivnog slušanja

        Restoran | Hrana i piće | Jezik: HR / ENG


        Kratak opis:

        Aktivno slušanje je ključna komunikacijska vještina u ugostiteljstvu, koja gostu šalje poruku da ga se cijeni te osigurava visoku razinu profesionalnosti među kolegama.

        Detaljan opis:

        Aktivno slušanje je temelj kvalitetne usluge i prevencije nesporazuma u komunikaciji s gostima i kolegama. Aktivno slušanje omogućuje razumijevanje potreba gostiju kroz:

        • Tumačenje neverbalnih signala gosta – ton, geste, mimika
        • Postavljanje otvorenih pitanja prilikom uzimanja narudžbe
        • Znanje što napraviti kada gost nije siguran što želi naručiti
        • Provjeru ispravnog razumijevanja narudžbe postavljanjem pravih pitanja gostu
        • Prilagodbu narudžbe kad se ne može ispuniti želja gostu
        • Upravljanje dojmom gosta i poštivanjem kolega
        ✕
        Primjer postizanja WOW efekta obraćanjem pažnje na detalje prilikom posluživanja

        Restoran | Hrana i piće | Jezik: HR / ENG


        Kratak opis:

        WOW efekt u ugostiteljstvu temelji se na ideji da se gostu pruži usluga iznad njegovih očekivanja.

        Detaljan opis:

        WOW efekt je presudan u stvaranju nezaboravnog doživljaja kod gostiju. Cilj je izgradnja snažne reputacije, koja donosi uspjeh i lojalne goste koji sami dalje preporučuju restoran drugima. Detalji su važni:

        • Posluga koja je uvijek spremna na svim razinama
        • Personalizirana komunikacija prilikom rezervacije 
        • Način vođenja gostiju do stola i prezentacija restorana
        • Neverbalna interakcija prije uzimanja narudžbe – sjedenje, kaputi…
        • Priprema stola, pribora i čaša
        ✕
        Rješavanje žalbe na pokvareni televizor u sobi

        Hotel | Održavanje | Jezik: HR / ENG


        Kratak opis:

        Rješavanje žalbe na pokvareni televizor je česta situacija u hotelijerstvu koja zahtijeva brzu reakciju i efikasno komuniciranje s gostima. Ova video lekcija demonstrira kako pravilno postupiti u takvoj situaciji koristeći primjere iz prakse.

        Detaljan opis:

        Ova lekcija pruža detaljan prikaz koraka koje osoblje treba poduzeti kada se suoči s tehničkim problemima kao što je pokvareni televizor u gostinjskoj sobi. Lekcija pokriva sljedeće elemente:

        • Kako pravilno odgovoriti na žalbu gosta i kako brzo djelovati kako bi se minimiziralo nezadovoljstvo gosta.
        • Pokazuje se važnost održavanja mira i profesionalnosti prilikom komunikacije s gostom, uz osiguranje da gost osjeća da se njegova žalba shvaća ozbiljno i rješava prioritetno.
        • Ako problem nije odmah rješiv, kako pružiti alternativna rješenja, poput zamjene uređaja ili ponude druge sobe, ovisno o dostupnosti i politici hotela.
        • Kako se ispričati i zahvaliti gostu na strpljenju te kako osigurati da je gost zadovoljan rješenjem.
        ✕
        Učenje osnovnih fraza na hrvatskom jeziku za strane radnike

        Obuka i integracija | Ljudski resursi / Edukacija| Jezik: HR


        Kratak opis:

        Učenje osnovnih fraza na hrvatskom jeziku neophodno je za strane radnike kako bi se olakšala njihova integracija i komunikacija u novom radnom okruženju. Ova video lekcija pruža osnovne fraze koje će stranim radnicima pomoći u svakodnevnoj komunikaciji.

        Detaljan opis:

        Ova video lekcija dizajnirana je da pomogne stranim radnicima u učenju osnovnih fraza na hrvatskom jeziku koje su ključne za svakodnevnu komunikaciju na radnom mjestu. Lekcija pokriva sljedeće elemente:

        • Naučite kako reći "Dobar dan", "Doviđenja", "Hvala", "Molim", "Izvolite", kako biste mogli pristojno komunicirati s kolegama i klijentima.
        • Uključivanje fraza kao što su "Dobar tek", "Uživajte u obroku", "Mogu li vam pomoći?", "Želite li nešto piti?" koje su posebno korisne za radnike u restoranima i hotelima.
        • Kako upitati goste ili klijente "Je li sve u redu?" ili "Trebate li još nešto?" što pomaže u pružanju kvalitetne usluge.
        • Učenje kakose kaže na hrvatskom pivo, sok, kava, nož, vilica..., kako bi se efikasno upravljalo razumjevanjem asortimana na hrvatskom zbog lakšeg posluživanja ili preuzimanja narudžbe.
        • Naučite kako reći "Želim vam ugodan dan" ili "Vidimo se uskoro" kako bi se ostavio dobar dojam kod odlaska gostiju ili završetka usluge.
        ✕

        Promo perdiod

        Super ponuda prilikom promotivnog perioda
        00

        Dana


        00

        Sati


        00

        minuta


        00

        sekundi


        ✕
        Priprema kave

        Kafić | Priprema | Jezik: HR / ENG


        Osnove barista vještina

        Edukacija o osnovama barista vještina, uključujući pravilno korištenje espresso aparata, mljevenje kave, i pripremu espressa

        Pravilno pjenjenje mlijeka za različite napitke

        Tehnika za pjenjenje mlijeka za cappuccino, latte macchiato, i druge napitke

        Izrada latte arta

        Tehnike za izradu latte arta, uključujući pravilno pjenjenje mlijeka i kreiranje osnovnih oblika poput srca, rozeta i tulipana

        Specijalne kave

        Edukacija o pripremi raznih specijalnih kava, uključujući razlike u proporcijama kave i mlijeka te tehnike pripreme

        Alternativne metode pripreme kave

        Demonstracija pripreme kave pomoću metoda poput French press, AeroPress, Chemex i pour-over. Fokus na pravilnu tehniku i proporcije.

        Briga o opremi za kavu

        Kako pravilno čistiti i održavati espresso aparate, mlince za kavu, i ostalu opremu kako bi se osigurala dugovječnost i kvaliteta napitaka

        ✕
        Priprema koktela

        Kafić | Priprema | Jezik: HR / ENG


        Osnove izrade koktela

        Edukacija o osnovnim tehnikama izrade koktela, uključujući vrste koktela (miješani, šejkani, blendirani), osnovne sastojke i alate potrebne za izradu.

        Pravilno miješanje koktela

        Upute za pravilno miješanje koktela, uključujući razliku između stirra i shake tehnika, te kada koristiti koju tehniku

        Izrada šejkanih koktela

        Edukacija o pravilnom šejkanju koktela, uključujući korištenje šejkera, tehnike šejkanja i odabir sastojaka

        Izrada blendiranih koktela

        Upute za pripremu blendiranih koktela, uključujući korištenje blendera, odabir sastojaka i pravilno mjerenje

        Dekoracija koktela

        Edukacija o dekoraciji koktela, uključujući korištenje voća, bilja, rubova čaša i drugih ukrasa za poboljšanje prezentacije koktela

        Priprema bezalkoholnih koktela

        Upute za pripremu popularnih bezalkoholnih koktela, uključujući korištenje voćnih sokova, sirupa i bezalkoholnih pića

        ✕
        Nuđenje i točenje vina

        Kafić | Posluživanje | Jezik: HR / ENG


        Osnove vina i pravilno čuvanje

        Edukacija o osnovama vina, uključujući različite vrste vina (bijelo, crno, ružičasto, pjenušavo), glavne vinske regije i osnovne karakteristike vina. Tehnike za pravilno čuvanje vina, uključujući optimalne uvjete temperature, vlage i položaja boca.

        Priprema opreme za posluživanje vina

        Kako pravilno pripremiti opremu za posluživanje vina, uključujući čišćenje dekantera, čaša i vadičepa, te provjeru ispravnosti opreme.

        Tehnike otvaranja i dekantiranja vina

        Edukacija o tehnikama otvaranja vina, uključujući korištenje različitih vrsta vadičepa i tehnike za izbjegavanje pucanja čepa. Upute za dekantiranje vina, uključujući koje vrste vina trebaju dekantiranje i tehnike prelijevanja vina u dekanter.

        Točenje i serviranje vina

        Kako pravilno točiti i servirati vino gostima, uključujući količinu koja se toči, držanje boce i izbjegavanje prolijevanja. Kako pravilno prezentirati vino gostima, uključujući pokazivanje etikete i objašnjavanje porijekla i karakteristika vina.

        Preporučivanje vina uz hranu

        Kako pravilno preporučiti vino uz određena jela, uzimajući u obzir okuse, arome i teksture vina i hrane. Tehnike za ljubaznu i profesionalnu komunikaciju s gostima prilikom preporučivanja vina.

        Održavanje opreme za vino i rješavanje problema

        Kako pravilno čistiti i održavati dekantere, čaše za vino, vadičepove i ostalu opremu kako bi se osigurala dugovječnost i kvaliteta usluge. Upute za prepoznavanje i rješavanje uobičajenih problema s vinom, poput plutenog vina, oksidiranog vina i drugih oštećenja.

        ✕
        Točenje piva

        Kafić | Posluživanje | Jezik: HR / ENG


        Osnove piva i pravilno čuvanje

        Edukacija o osnovama piva, uključujući različite vrste piva (lager, ale, stout, pilsner), glavne sastojke i osnovne karakteristike piva. Tehnike za pravilno čuvanje piva, uključujući optimalne uvjete temperature, vlage i položaja bačvi i boca.

        Priprema opreme za točenje

        Kako pravilno pripremiti opremu za točenje piva, uključujući točionik, cijevi i slavina, te provjeru tlaka u bačvama.

        Tehnike točenja piva iz boce i bačve

        Edukacija o tehnikama točenja piva, uključujući kut čaše, brzinu točenja i izbjegavanje prekomjerne pjene. Upute za pravilno točenje piva iz boce i bačve, uključujući korištenje odgovarajućih čaša i kontrolu tlaka.

        Serviranje i preporučivanje piva

        Kako pravilno poslužiti pivo gostima, uključujući odabir odgovarajuće čaše za svaku vrstu piva i prezentaciju. Kako preporučiti pivo uz određena jela, uzimajući u obzir okuse, arome i teksture piva i hrane.

        Interakcija s gostima

        Tehnike za ljubaznu i profesionalnu komunikaciju s gostima, prepoznavanje njihovih preferencija i preporučivanje piva na temelju tih preferencija.

        Održavanje opreme za pivo i rješavanje problema

        Kako pravilno čistiti i održavati točionike, cijevi, slavine i ostalu opremu kako bi se osigurala dugovječnost i kvaliteta piva. Upute za prepoznavanje i rješavanje uobičajenih problema s točenjem piva, poput prekomjerne pjene, prolijevanja i problema s tlakom.