Pregled - blog - Hospitality akademija
HA-logo (1)HA-logo (1)HA-logo (1)HA-logo (1)
  • Naslovna
  • Popis edukacija
  • O nama
  • Kontakt
  • hr
    • hr
    • en
    • de
    • sr
    • sl
✕

Pregled – blog

3. rujna 2024.
Objavio je lzuljic na 3. rujna 2024.
Kategorije
  • Hospitality akademija

Zašto je edukacija ključna za održavanje kvalitete usluge u vašem restoranu?

3. rujna 2024.
Objavio je lzuljic na 3. rujna 2024.
Kategorije
  • Hospitality akademija

Rješenja za deficit radne snage u ugostiteljstvu: Uloga online edukacija

3. rujna 2024.
Objavio je lzuljic na 3. rujna 2024.
Kategorije
  • Hospitality akademija

Kako smanjiti fluktuaciju zaposlenika u hrvatskom HoReCa sektoru?

This is the title

  • Zašto je edukacija ključna za održavanje kvalitete usluge u vašem restoranu?
    3. rujna 2024. 0
  • Rješenja za deficit radne snage u ugostiteljstvu: Uloga online edukacija
    3. rujna 2024. 0
  • Kako smanjiti fluktuaciju zaposlenika u hrvatskom HoReCa sektoru?
    3. rujna 2024. 0
  • Kako se pripremiti za sezonski porast broja gostiju uz minimalne troškove?
    3. rujna 2024. 0
  • DEMO Objava 3
    17. svibnja 2024. 0

This is the title

  • 3. rujna 2024.

    Zašto je edukacija ključna za održavanje kvalitete usluge u vašem restoranu?


    Čitaj više
  • 3. rujna 2024.

    Rješenja za deficit radne snage u ugostiteljstvu: Uloga online edukacija


    Čitaj više
  • 3. rujna 2024.

    Kako smanjiti fluktuaciju zaposlenika u hrvatskom HoReCa sektoru?


    Čitaj više
  • 3. rujna 2024.

    Kako se pripremiti za sezonski porast broja gostiju uz minimalne troškove?


    Čitaj više
  • 17. svibnja 2024.

    DEMO Objava 3


    Čitaj više

This is the title

  • Objavio je lzuljic na 3. rujna 2024.

    Zašto je edukacija ključna za održavanje kvalitete usluge u vašem restoranu?

  • Objavio je lzuljic na 3. rujna 2024.

    Rješenja za deficit radne snage u ugostiteljstvu: Uloga online edukacija

  • Objavio je lzuljic na 3. rujna 2024.

    Kako smanjiti fluktuaciju zaposlenika u hrvatskom HoReCa sektoru?

pozadina

LM Komunikacije
10 godina iskustva i 200+ projekata

Adresa: Ul. Stjepana Radića 20,
40000, Čakovec, Hrvatska

Mob:+385 91 156 6037

Poveznice

  • Naslovna
  • O nama
  • Kontakt

Društvene mreže



Copyrights ©2025 LMK. | Build by INFENSO.
      ✕
      Dobra praksa dodatne prodaje

      Hotel | Hrana i piće | Jezik: HR / ENG



      Kratak opis:

      Dodatna prodaja je ključna tehnika koja standardnu uslugu pretvara u jedinstveno iskustvo gosta i tako izravno povećava zadovoljstvo i lojalnost gostiju te maksimizira prihode.

      Detaljan opis:

      Tehnikama dodatne prodaje važno je svakom gostu ponuditi vrhunski doživljaj. Konobari su kreatori doživljaja, a u ovoj lekciji donosimo:

      • Kako optimizirati i poboljšati kvalitetu usluge kroz koncept „Perfect check“
      • Kako ispravno gostu ponuditi pića – redoslijed, način i vrsta pića 
      • Kako i kada provjeriti zadovoljstvo gosta
      • Zašto u komunikaciji koristiti otvorena pitanja i tako povećati prodaju
      • Kada pospremiti posuđe sa stola
      ✕
      Pravilno prijavljivanje gosta u hotel

      Hotel | Recepcija | Jezik: HR / ENG


      Prvi dojam o hotelu koji gost dobije tijekom prijave postavlja temelje cijelog boravka i utječe na zadovoljstvo gosta. Važno je da se gost osjeća sigurno i dobrodošlo. To se postiže tako da:

      • Portir i recepcionar budu svjesni svoje važnosti u stvaranju zadovoljstva kod gosta
      • Gost dobije sve važne informacije u skladu s njegovim željama
      • Ponašanje recepcionara bude profesionalno i proaktivno
      • Promatranjem i slušanjem gostiju personaliziramo ponuđene informacije
      ✕
      Pravilno prijavljivanje gosta u hotel

      Hotel | Hrana i piće| Jezik: HR / ENG


      Kratak opis:

      Dodatna prodaja je ključna tehnika koja standardnu uslugu pretvara u jedinstveno iskustvo gosta i tako izravno povećava zadovoljstvo i lojalnost gostiju te maksimizira prihode.

      Detaljan opis:

      Tehnikama dodatne prodaje važno je svakom gostu ponuditi vrhunski doživljaj. Konobari su kreatori doživljaja, a u ovoj lekciji donosimo:

      • Kako optimizirati i poboljšati kvalitetu usluge kroz koncept „Perfect check“
      • Kako ispravno gostu ponuditi pića – redoslijed, način i vrsta pića
      • Kako i kada provjeriti zadovoljstvo gosta
      • Zašto u komunikaciji koristiti otvorena pitanja i tako povećati prodaju
      • Kada pospremiti posuđe sa stola
      ✕
      Uspješno rješavanje žalbe gosta 

      Hotel | Hrana i piće | Jezik: HR / ENG


      Kratak opis:

      Uspješno rješavanje žalbe gosta izravno utječe na uspjeh i reputaciju restorana, a prije svega na zadovoljstvo i lojalnost gostiju.

      Detaljan opis:

      Rješavanje žalbe gosta doprinosi pozitivnom poslovanju ugostiteljskog objekta. Da bi gost nakon uložene žalbe izašao zadovoljan iz vašeg objekta, važno je znati:

      • Na koji način primiti i saslušati žalbu
      • Kako verbalno i neverbalno reagirati nakon žalbe
      • Na koji način gosta voditi prema rješenju žalbe
      • Što učiniti kada konobar nije siguran je li gost završio s jelom
      • Kako osigurati pozitivan završni dojam
      ✕
      Vještina aktivnog slušanja 

      Hotel | Hrana i piće | Jezik: HR / ENG


      Kratak opis:

      Aktivno slušanje je ključna komunikacijska vještina u ugostiteljstvu, koja gostu šalje poruku da ga se cijeni te osigurava visoku razinu profesionalnosti među kolegama.

      Detaljan opis:

      Aktivno slušanje je temelj kvalitetne usluge i prevencije nesporazuma u komunikaciji s gostima i kolegama. Aktivno slušanje omogućuje razumijevanje potreba gostiju kroz:

      • Tumačenje neverbalnih signala gosta – ton, geste, mimika
      • Postavljanje otvorenih pitanja prilikom uzimanja narudžbe
      • Znanje što napraviti kada gost nije siguran što želi naručiti
      • Provjeru ispravnog razumijevanja narudžbe postavljanjem pravih pitanja gostu
      • Prilagodbu narudžbe kad se ne može ispuniti želja gostu
      • Upravljanje dojmom gosta i poštivanjem kolega
      ✕
      Primjer postizanja WOW efekta obraćanjem pažnje na detalje prilikom posluživanja

      Hotel | Hrana i piće | Jezik: HR / ENG


      Kratak opis:

      WOW efekt u ugostiteljstvu temelji se na ideji da se gostu pruži usluga iznad njegovih očekivanja.

      Detaljan opis:

      WOW efekt je presudan u stvaranju nezaboravnog doživljaja kod gostiju. Cilj je izgradnja snažne reputacije, koja donosi uspjeh i lojalne goste koji sami dalje preporučuju restoran drugima. Detalji su važni:

      • Posluga koja je uvijek spremna na svim razinama
      • Personalizirana komunikacija prilikom rezervacije
      • Način vođenja gostiju do stola i prezentacija restorana
      • Neverbalna interakcija prije uzimanja narudžbe – sjedenje, kaputi…
      • Priprema stola, pribora i čaša
      ✕
      Uspješno rješavanje nezadovoljstva gosta wellness uslugom

      Hotel | Wellness | Jezik: HR / ENG


      Kratak opis:

      Vrlo je važno da gost ne ode nezadovoljan wellness uslugom. Zato problem treba riješiti pravovremeno, učinkovito i profesionalno.

      Detaljan opis:

      Korisnici wellness usluga trebaju biti zadovoljni uslugom jer samo zadovoljni korisnici dolaze natrag. Poštivanje vremena i organizacije rada u wellnessu je presudno za kvalitetu usluge. Kako stvaramo zadovoljne korisnike wellnessa:

      • Pitanjima provjeravamo vrstu usluge koju je gost naručio
      • Komunikacijom s gostom prije usluge osiguravamo spremnog gosta
      • Gosta koji bi usred usluge mijenjao vrstu usluge upućujemo na cijene i vrijeme
      • Nezadovoljnog korisnika slušamo i pokazujemo empatiju
      • Poštujemo organizaciju vremena i komunikaciju premještamo s recepcije
      • Gostu predlažemo konkretne korake kojima ispravljamo situaciju
      ✕
      Primjer uspješne rezervacije tretmana

      Hotel | Wellness | Jezik: HR / ENG


      Kratak opis:

      Uspješna rezervacija wellness tretmana često je pravi izazov u vremenski strogo programiranom rasporedu dostupnih usluga.

      Detaljan opis:

      Važno je znati što napraviti na recepciji kada gost ne može dobiti željeni termin, ali i kada drugi gosti kasne na zakazani termin. Tretman ćemo uspješno rezervirati kada znamo:

      • Da svaki tretman ima određeno vrijeme trajanja i da se gost mora pojaviti na vrijeme
      • Što na recepciji napraviti s gostom koji ne zna unaprijed koji tretman želi
      • Što napraviti kada gostu ne odgovara ponuđeni termin, a ne može dobiti željeni
      • Kako postupiti s gostom koji kasni na zakazani termin
      • Zašto je važno problem s rezervacijom tretmana u wellnessu riješiti na licu mjesta
      ✕
      Uspješno odrađivanje žalbe gosta, prikaz aktivne komunikacije

      Hotel | Recepcija | Jezik: HR / ENG


      Kratak opis:

      Aktivna komunikacija u hotelskom poslovanju važna je za uspješno upravljanje iskustvom gosta. Recepcija je mjesto gdje se rješavaju problemi.

      Detaljan opis:

      Aktivna komunikacija na recepciji hotela je prvi korak prema uspješnom rješavanju žalbe. Da biste aktivno jačali reputaciju hotelu nakon što se gost pojavi sa žalbom, morate:

      • Znati kako brzo prepoznati problem
      • Razumjeti perspektivu gosta da bi se gost osjećao cijenjenim i dobrodošlim
      • Znati što smijete, a što ne smijete u neverbalnoj komunikaciji
      • Upravljati komunikacijom prema rješenju žalbe
      • Prepoznati situaciju u kojoj je komunikaciju s gostom potrebno nastaviti u izdvojenoj prostoriji
      • Sitnim poboljšanjima otkloniti većinu reklamacija
      ✕
      Pravilno prijavljivanje gosta u hotel

      Hotel | Recepcija | Jezik: HR / ENG


      Kratak opis:

      Pravilno prijavljivanje gosta u hotel ključni je dio hotelskog poslovanja. Gost prilikom prijave stječe prvi dojam o hotelu.

      Detaljan opis:

      Prvi dojam o hotelu koji gost dobije tijekom prijave postavlja temelje cijelog boravka i utječe na zadovoljstvo gosta. Važno je da se gost osjeća sigurno i dobrodošlo. To se postiže tako da:

      • Portir i recepcionar budu svjesni svoje važnosti u stvaranju zadovoljstva kod gosta
      • Gost dobije sve važne informacije u skladu s njegovim željama
      • Ponašanje recepcionara bude profesionalno i proaktivno
      • Promatranjem i slušanjem gostiju personaliziramo ponuđene informacije
      ✕
      Rješavanje žalbe zbog nedostatka kozmetike

      Hotel | Domaćinstvo | Jezik: HR / ENG


      Kratak opis:

      Rješavanje žalbi vezanih uz kozmetiku važno je za održavanje zadovoljstva gostiju, ali i reputacije hotela.

      Detaljan opis:

      Kozmetika u hotelskoj sobi doprinosi percepciji kvalitete i luksuza, visoko je praktična i važna je u diferencijaciji hotela. Žalba zbog nedostatka kozmetike može dovesti do loše recenzije i tako utjecati na buduće rezervacije. 

      • Preventivno djelovanje sobarica otklanja mogućnost žalbe
      • Broj osoba u sobi povezan je s brojem i vrstom kozmetičkih setova
      • Neverbalna komunikacija je ključna u rješavanju žalbe – tijelo, glas, lice
      • Dodatni znakovi pažnje u ponudi rješenja čine gosta zadovoljnim
      ✕
      Dobra praksa ulaska u sobu

      Hotel | Domaćinstvo | Jezik: HR / ENG


      Kratak opis:

      Jasan protokol ulaska u sobu i ponašanja osoblja dok je gost u sobi smanjuje mogućnosti za pritužbe vezane uz privatnost i sigurnost gosta.

      Detaljan opis:

      Zadovoljstvo gostiju je veće kada osoblje ne narušava njihovu privatnost. Dobra praksa ulaska u sobu štiti goste od neugodnosti, hotel od pritužbi, a osoblju daje sigurnost i profesionalnost u obavljanju posla. Sobarice trebaju znati:

      • Na koji način ulaziti u sobu kada je gost u njoj
      • Koji faktori negativno utječu na privatnost gosta
      • Koja je komunikacija prilikom čišćenja sobe potrebna
      • Na koji način minimalnom komunikacijom povećati zadovoljstvo gosta
      ✕
      Prikaz promocije i dodatne prodaje animatorskih aktivnosti

      Hotel | Animacija | Jezik: HR / ENG


      Kratak opis:

      Dodatna prodaja animatorskih aktivnosti povećava prihode hotels, pomaže u optimalnom korištenju hotelskih resursa, dodaje vrijednost gostima te obogaćuje njihovo iskustvo boravka.

      Detaljan opis:

      Animator je važan za promociju i dodatnu prodaju aktivnosti. Važan je i za stvaranje personaliziranog iskustva boravka i izgradnju lojalnosti. Uspješan animator je onaj koji zna:

      • Kada pristupiti gostu, a kada gosta pričekati da sam pristupi
      • Na koji način odgovarati na pitanja na koja ne zna odgovore
      • Prepoznati koje goste ostaviti na miru, a kojima je potreban poticaj
      • Prilagoditi i predložiti aktivnosti usklađene sa željama gostiju
      ✕
      Primjer dobre prakse preuzimanja djece u Mini klubu 

      Hotel | Animacija | Jezik: HR / ENG


      Kratak opis:

      Roditelji su u Mini klubu najosjetljivija i najzahtjevnija skupina gostiju. Profesionalna komunikacija prilikom preuzimanja djece čini to iskustvo manje stresnim i gradi povjerenje kod roditelja.

      Detaljan opis:

      Povjerenje roditelja u osoblje i usluge s djecom iznimno je važno za reputaciju hotela. Jasni protokoli preuzimanja djece utječu na opći dojam o hotelu i zadovoljstvo gostiju. Osjećaj sigurnosti je presudan. Kod preuzimanja djece je važno:

      • Način komunikacije i odlučnost u poštivanju protokola preuzimanja
      • Strpljenje i ljubaznost animatora
      • Komunikacija s roditeljima temelji se na objašnjavanju stvari
      • Točno određenom komunikacijom povećati povjerenje i otkloniti osjećaj nesigurnosti i nelagode kod roditelja i djece
      ✕
      Dobra praksa komunikacije djelatnika sporta 

      Hotel | Sport | Jezik: HR / ENG


      Kratak opis:

      Gostoljubivost i profesionalnost djelatnika u odjelu sporta izravno utječe na pružanje dodatnih usluga gostima koji žele biti aktivni tijekom odmora.

      Detaljan opis:

      Djelatnik u odjelu sporta može svojom proaktivnom komunikacijom prevenirati neugodne situacije do kojih može doći nepravilnim obavljanjem aktivnosti. Cilj je gostima predložiti personalizirane aktivnosti i napraviti sve da te aktivnosti budu sigurne i zabavne. Da bi gost dobio dodatne sadržaje kojima je iznimno zadovoljan, važno je da djelatnik:

      • Bude proaktivan u komunikaciji – pitanjima usmjerava komunikaciju
      • Daje informacije važne za sigurnost gosta – mape, odjeća i obuća
      • Pruži potrebne informacije o ispravnom korištenju opreme
      • Sugerira gostima dodatne sadržaje poput hrane i pića tijekom ili nakon aktivnosti
      • Dodatnim pitanjima stvori kod gosta osjećaj znatno kvalitetnije usluge
      ✕
      Pravilna podrška i angažman trenera u hotelskoj teretani 

      Hotel | Sport | Jezik: HR / ENG


      Kratak opis:

      Pravilna podrška i angažman trenera u hotelskoj teretani važni su za stvaranje sigurnog i ugodnog iskustva vježbanja, prilagođenog potrebama i sposobnostima gostiju.

      Detaljan opis:

      Trener u hotelskoj teretani svojim pravilnim pristupom pokazuje gostu da se vodi briga o njegovoj dobrobiti. Važno je da trener svojim postupanjem otkloni rizik od ozljede gosta i poveća sigurnost u teretani. Pravilan angažman trenera uključuje:

      • Prilagodbu vježbi specifičnim potrebama gosta
      • Proaktivno pružanje pomoći i podrške
      • Davanje jasnih uputa o izvođenju vježbe i demonstraciju pravilne tehnike izvođenja vježbe
      • Vođenje gosta prema postizanju ciljeva uz izbjegavanje ozljeda
      • Pravilnim pristupom poboljšati cjelokupno iskustvo gosta i pozitivno utjecati na imidž hotela
      ✕
      Pravilno preuzimanje narudžbe 

      Kafić | Posluživanje | Jezik: HR / ENG


      Kratak opis:

      Pravilno preuzimanje narudžbe osnova je za visokokvalitetnu uslugu u ugostiteljstvu. Ova video lekcija pokazuje kako konobari mogu učinkovito i precizno preuzeti narudžbe, što direktno doprinosi zadovoljstvu gosta i efikasnosti poslovanja.

      Detaljan opis:

      Pravilno preuzimanje narudžbe ključna je vještina svakog konobara koja osigurava da usluga započne na najbolji mogući način. U ovoj lekciji objašnjavamo:

      • Konobari će naučiti kako pristupiti stolu s osmijehom i pozitivnim stavom, postavljajući temelje za ugodno iskustvo gosta.
      • Detaljno objašnjavamo kako aktivno slušanje pomaže u točnom preuzimanju narudžbe, omogućujući konobarima da precizno zabilježe detalje i posebne zahtjeve gostiju.
      • Naglašavamo kako je potvrđivanje narudžbe s gostom prije odlaska od stola ključno za izbjegavanje nesporazuma i grešaka.
      • Konobari će se upoznati s pravilnim načinima komunikacije koji podižu razinu profesionalnosti i pokazuju poštovanje prema gostima.
      • Učimo konobare kako pravilno završiti proces preuzimanja narudžbe, uključujući zahvaljivanje gostima i pružanje informacija o očekivanom vremenu pripreme narudžbe.
      ✕
      Pravilno posluživanje

      Kafić | Posluživanje | Jezik: HR / ENG


      Kratak opis:

      Pravilno posluživanje ključno je za održavanje visokog standarda usluge u ugostiteljstvu. Ova video lekcija pokazuje kako se pravilno poslužuju narudžbe uz maksimalnu pažnju na detalje i gostovu udobnost.

      Detaljan opis:

      Učinkovito posluživanje narudžbi ne samo da poboljšava iskustvo gosta, već i pokazuje profesionalnost i efikasnost osoblja. U ovoj lekciji konobari će naučiti:

      • Konobari će naučiti kako uredno organizirati pića i dodatke na tacni kako bi osigurali stabilnost i izbjegli nesreće tijekom posluživanja.
      • Demonstrira se kako pristupiti stolu, s koje strane gosta, omogućujući da se usluga odvija glatko i bez ometanja gostiju.
      • Detaljno se objašnjava važnost urednog postavljanja dodataka poput šećera, mlijeka i žličica kako bi stol bio organiziran i estetski ugodan.
      • Konobari će naučiti kako ljubazno komunicirati s gostima provjeravajući zadovoljstvo uslugom i pitajući ima li još nečega što gost može zahtijevati.
      • Nakon potvrde da je sve u redu, konobari će naučiti kako se diskretno povući s stola, ostavljajući goste da uživaju u svojem obroku ili piću.
      ✕
      Komunikacija s gostima - aktivno slušanje i preuzimanje velike narudžbe (SOAP model) 

      Kafić | Posluživanje | Jezik: HR / ENG


      Kratak opis:

      Aktivno slušanje temelj je uspješne komunikacije u ugostiteljstvu, a posebno je važno pri preuzimanju složenih ili velikih narudžbi. Ova video lekcija demonstrira kako koristiti SOAP model za efikasno preuzimanje narudžbe.

      Detaljan opis:

      Ova lekcija fokusira se na ključne komunikacijske strategije koje konobari mogu koristiti kako bi osigurali točnost i zadovoljstvo gosta pri naručivanju. U lekciji se obrađuju sljedeći elementi:

      • Konobari će naučiti kako postavljati otvorena pitanja koja pomažu u razumijevanju točnih preferencija i očekivanja gostiju, čime se osigurava da se svaka narudžba prilagodi individualnim željama.
      • Demonstrira se kako je važno provjeriti dostupnost svih traženih stavki, uključujući potrebne modifikacije poput vrste mlijeka ili načina pripreme pića, kako bi se osiguralo da je svaka stavka narudžbe dostupna.
      • Konobari će naučiti kako procjenjivati prikupljene informacije i potvrditi razumijevanje narudžbe s gostom, osiguravajući da nema nesporazuma prije nego što narudžba bude poslana u pripremu.
      • U lekciji se pokazuje kako jasno komunicirati plan pripreme narudžbe s gostom, uključujući vremenski okvir u kojem će pića ili jela biti spremna, čime se upravlja očekivanjima gosta i poboljšava iskustvo usluge.
      ✕
      Dodatna prodaja, promocija kombinacije pića

      Kafić | Posluživanje | Jezik: HR / ENG


      Kratak opis:

      Efikasna dodatna prodaja ključna je za povećanje prihoda i poboljšanje iskustva gosta u ugostiteljskom objektu. Ova video lekcija fokusira se na tehniku kako kroz promociju kombinacije pića, kao što je kava i Cedevita, povećati prodaju i zadovoljstvo gosta.

      Detaljan opis:

      U ovoj video lekciji konobari će naučiti kako uspješno primijeniti tehnike dodatne prodaje uz pomoć promocija. Lekcija pokriva:

      • Konobari će se upoznati kako biti dobro informirani o svim trenutnim promocijama, uključujući detalje poput posebnih cijena, kombinacija proizvoda i trajanja promocije.
      • Naučit će kako identificirati prilike za dodatnu prodaju temeljene na trenutnoj narudžbi gosta i kako prirodno uvesti promociju u razgovor bez osjećaja prisile.
      • Demonstrira se kako privlačno i efektivno predstaviti promociju, naglašavajući prednosti kao što su cijena, kvaliteta i kako kombinacija pića može poboljšati ukupno iskustvo konzumacije.
      • Također se objašnjava kako pratiti reakciju gosta na promociju i kako prilagoditi pristup ako je potrebno, te kako zatvoriti prodaju s pozitivnim ishodom.
      ✕
      Predstavljanje dodatne prodaje prema preferencijama pića - poznavanje asortimana 

      Kafić | Posluživanje | Jezik: HR / ENG


      Kratak opis:

      Efektivno predstavljanje dodatne prodaje temelji se na dubokom razumijevanju asortimana pića i sposobnosti prilagodbe preporuka specifičnim gostovim preferencijama. Ova video lekcija pokazuje kako konobari mogu koristiti svoje znanje o pićima za povećanje zadovoljstva gostiju i prihoda.

      Detaljan opis:

      Ova video lekcija pruža konobarima alate i tehnike potrebne za učinkovito preporučivanje pića, koristeći detaljno poznavanje asortimana koje kafić ili bar nudi. Lekcija pokriva:

      • Konobari će se upoznati s važnošću stalne edukacije o svim pićima koja su dostupna, uključujući posebne ponude i sezonska pića, kako bi mogli informirano preporučiti i odgovoriti na pitanja gostiju.
      • Naučit će kako slušati i promatrati što gosti preferiraju, što im omogućava da identificiraju prilike za preporučivanje pića koja će najviše odgovarati pojedinom gostu.
      • Demonstrira se kako koristiti znanje o preferencijama gosta za prilagođavanje preporuka, bilo da se radi o ljubiteljima kompleksnih koktela ili traženju idealnog viskija koji će zadovoljiti njihov ukus.
      • Konobari će naučiti kako efikasno prezentirati karakteristike i posebnosti preporučenih pića, naglašavajući njihovu jedinstvenost i kvalitetu, što može potaknuti goste da probaju nešto novo.
      • Također, lekcija obuhvaća strategije za up-selling i cross-selling, uključujući kako i kada ponuditi veće veličine ili premium verzije pića, te kako predložiti komplementarna pića koja mogu poboljšati ukupno iskustvo.
      • Konobari će se osposobiti za odgovaranje na specifična pitanja gostiju o pićima, pružajući informacije koje pomažu gostima da donesu informiranu odluku.
      ✕
      Rješavanje žalbe na lošu kavu (HEART model)

      Kafić | Posluživanje | Jezik: HR / ENG


      Kratak opis:

      Učinkovito rješavanje žalbi ključno je za održavanje visokog standarda usluge i zadovoljstva gostiju. Ova video lekcija demonstrira kako primijeniti HEART model za rješavanje žalbe na lošu kavu, što je česta situacija u ugostiteljskom objektu.

      Detaljan opis:

      U ovoj lekciji konobari će naučiti kako pravilno reagirati na žalbu gosta koristeći HEART model. Lekcija pokriva:

      • Konobari će se upoznati s tehnikom aktivnog slušanja, gdje je važno pažljivo slušati žalbu gosta bez prekidanja, pokazujući da razumiju i cijene njihovu povratnu informaciju.
      • Naučit će kako izraziti empatiju i suosjećanje, koristeći fraze poput "Razumijem kako se osjećate, žao mi je što kava nije po vašem ukusu," što pomaže u stvaranju veze s gostom i smanjuje njihovo frustraciju.
      • Demonstrira se važnost iskrene isprike, gdje konobar jasno preuzima odgovornost za problem i izražava žaljenje zbog neugodnosti koju je gost doživio.
      • Konobari će naučiti kako brzo ponuditi rješenje, kao što je priprema nove šalice kave, osiguravajući da rješenje bude brzo i učinkovito kako bi se gost osjećao cijenjenim i zadovoljnim.
      • Na kraju, lekcija obuhvaća važnost zahvaljivanja gostu na strpljenju i povratnoj informaciji, potičući ga da provjeri novu šalicu kave kako bi se osiguralo njegovo zadovoljstvo prije odlaska.
      ✕
      Upravljanje zahtjevima u špici 

      Kafić | Posluživanje | Jezik: HR / ENG


      Kratak opis:

      Upravljanje zahtjevima u špici izazovan je aspekt ugostiteljske industrije koji zahtijeva izvrsne organizacijske i komunikacijske vještine. Ova video lekcija pokazuje kako konobari mogu efikasno upravljati višestrukim narudžbama i očekivanjima gostiju u vrlo zauzetim periodima.

      Detaljan opis:

      Ova lekcija pruža praktične savjete i strategije za konobare kako bi učinkovito upravljali zahtjevima i minimizirali stres tijekom špica. Lekcija pokriva sljedeće elemente:

      • Konobari će naučiti kako osigurati da su svi potrebni resursi poput pića, hrane i pribora dobro zalihe i lako dostupni, što je temelj za brzu i učinkovitu uslugu.
      • Demonstrira se kako organizirati narudžbe prema vremenu pripreme i složenosti. Brze i jednostavne narudžbe pripremaju se prvo kako bi se minimiziralo vrijeme čekanja i optimiziralo protok rada.
      • Lekcija objašnjava važnost otvorene komunikacije s gostima o očekivanim vremenima čekanja i bilo kojem potencijalnom kašnjenju, što pomaže postaviti realna očekivanja i smanjiti frustraciju gostiju.
      • Konobari će se upoznati s tehnikama za maksimaliziranje produktivnosti kroz upotrebu svih raspoloživih resursa, uključujući pomoć kolega i primjenu multitaskinga, bez žrtvovanja kvalitete usluge.
      • Također se pokazuje kako redovito provjeravati status narudžbi i prilagoditi prioritete ako je potrebno, osiguravajući da sve narudžbe budu točno pripremljene i prezentirane po standardima.
      ✕
      Uspostavljanje odnosa s regularnim gostima 

      Kafić | Posluživanje | Jezik: HR / ENG


      Kratak opis:

      Uspostavljanje odnosa s regularnim gostima ključno je za stvaranje lojalne klijentele i osobnog pristupa u ugostiteljskom objektu. Ova video lekcija pokazuje kako konobari mogu razviti i održavati odnose s gostima koji često posjećuju objekt.

      Detaljan opis:

      Ova lekcija fokusira se na važnost izgradnje trajnih odnosa s regularnim gostima kroz interakciju koja prelazi osnovnu uslužnost. Lekcija pokriva sljedeće elemente:

      • Konobari će naučiti kako važno je prepoznati regularne goste i zapamtiti njihova imena te osnovne preferencije, što doprinosi osobnom pristupu i osjećaju dobrodošlice.
      • Demonstrira se kako detaljno poznavanje uobičajenih narudžbi regularnih gostiju može ubrzati uslugu i personalizirati interakciju, čineći goste posebno cijenjenima.
      • Lekcija objašnjava kako učinkovito komunicirati s regularnim gostima, koristeći prilike za prijateljski razgovor koji pomaže u jačanju veza i povećanju zadovoljstva gostiju.
      • Konobari će se upoznati s tehnikama prilagodbe usluge na temelju prethodnih iskustava i povratnih informacija gostiju, što omogućuje stvaranje iznimno personaliziranog iskustva.
      • Naučit će kako redovito izražavati zahvalnost gostima za njihovu lojalnost, kroz male geste poput pozdrava s imenom ili povremenih malih pogodnosti.
      ✕
      Dobra praksa dodatne prodaje

      Restoran | Hrana i piće | Jezik: HR / ENG


      Kratak opis:

      Dodatna prodaja je ključna tehnika koja standardnu uslugu pretvara u jedinstveno iskustvo gosta i tako izravno povećava zadovoljstvo i lojalnost gostiju te maksimizira prihode.

      Detaljan opis:

      Tehnikama dodatne prodaje važno je svakom gostu ponuditi vrhunski doživljaj. Konobari su kreatori doživljaja, a u ovoj lekciji donosimo:

      • Kako optimizirati i poboljšati kvalitetu usluge kroz koncept „Perfect check“
      • Kako ispravno gostu ponuditi pića – redoslijed, način i vrsta pića
      • Kako i kada provjeriti zadovoljstvo gosta
      • Zašto u komunikaciji koristiti otvorena pitanja i tako povećati prodaju
      • Kada pospremiti posuđe sa stola
      ✕
      Uspješno rješavanje žalbe gosta 

      Restoran | Hrana i piće | Jezik: HR / ENG


      Kratak opis:

      Uspješno rješavanje žalbe gosta izravno utječe na uspjeh i reputaciju restorana, a prije svega na zadovoljstvo i lojalnost gostiju.

      Detaljan opis:

      Rješavanje žalbe gosta doprinosi pozitivnom poslovanju ugostiteljskog objekta. Da bi gost nakon uložene žalbe izašao zadovoljan iz vašeg objekta, važno je znati:

      • Na koji način primiti i saslušati žalbu
      • Kako verbalno i neverbalno reagirati nakon žalbe
      • Na koji način gosta voditi prema rješenju žalbe
      • Što učiniti kada konobar nije siguran je li gost završio s jelom
      • Kako osigurati pozitivan završni dojam
      ✕
      Vještina aktivnog slušanja

      Restoran | Hrana i piće | Jezik: HR / ENG


      Kratak opis:

      Aktivno slušanje je ključna komunikacijska vještina u ugostiteljstvu, koja gostu šalje poruku da ga se cijeni te osigurava visoku razinu profesionalnosti među kolegama.

      Detaljan opis:

      Aktivno slušanje je temelj kvalitetne usluge i prevencije nesporazuma u komunikaciji s gostima i kolegama. Aktivno slušanje omogućuje razumijevanje potreba gostiju kroz:

      • Tumačenje neverbalnih signala gosta – ton, geste, mimika
      • Postavljanje otvorenih pitanja prilikom uzimanja narudžbe
      • Znanje što napraviti kada gost nije siguran što želi naručiti
      • Provjeru ispravnog razumijevanja narudžbe postavljanjem pravih pitanja gostu
      • Prilagodbu narudžbe kad se ne može ispuniti želja gostu
      • Upravljanje dojmom gosta i poštivanjem kolega
      ✕
      Primjer postizanja WOW efekta obraćanjem pažnje na detalje prilikom posluživanja

      Restoran | Hrana i piće | Jezik: HR / ENG


      Kratak opis:

      WOW efekt u ugostiteljstvu temelji se na ideji da se gostu pruži usluga iznad njegovih očekivanja.

      Detaljan opis:

      WOW efekt je presudan u stvaranju nezaboravnog doživljaja kod gostiju. Cilj je izgradnja snažne reputacije, koja donosi uspjeh i lojalne goste koji sami dalje preporučuju restoran drugima. Detalji su važni:

      • Posluga koja je uvijek spremna na svim razinama
      • Personalizirana komunikacija prilikom rezervacije 
      • Način vođenja gostiju do stola i prezentacija restorana
      • Neverbalna interakcija prije uzimanja narudžbe – sjedenje, kaputi…
      • Priprema stola, pribora i čaša
      ✕
      Rješavanje žalbe na pokvareni televizor u sobi

      Hotel | Održavanje | Jezik: HR / ENG


      Kratak opis:

      Rješavanje žalbe na pokvareni televizor je česta situacija u hotelijerstvu koja zahtijeva brzu reakciju i efikasno komuniciranje s gostima. Ova video lekcija demonstrira kako pravilno postupiti u takvoj situaciji koristeći primjere iz prakse.

      Detaljan opis:

      Ova lekcija pruža detaljan prikaz koraka koje osoblje treba poduzeti kada se suoči s tehničkim problemima kao što je pokvareni televizor u gostinjskoj sobi. Lekcija pokriva sljedeće elemente:

      • Kako pravilno odgovoriti na žalbu gosta i kako brzo djelovati kako bi se minimiziralo nezadovoljstvo gosta.
      • Pokazuje se važnost održavanja mira i profesionalnosti prilikom komunikacije s gostom, uz osiguranje da gost osjeća da se njegova žalba shvaća ozbiljno i rješava prioritetno.
      • Ako problem nije odmah rješiv, kako pružiti alternativna rješenja, poput zamjene uređaja ili ponude druge sobe, ovisno o dostupnosti i politici hotela.
      • Kako se ispričati i zahvaliti gostu na strpljenju te kako osigurati da je gost zadovoljan rješenjem.
      ✕
      Učenje osnovnih fraza na hrvatskom jeziku za strane radnike

      Obuka i integracija | Ljudski resursi / Edukacija| Jezik: HR


      Kratak opis:

      Učenje osnovnih fraza na hrvatskom jeziku neophodno je za strane radnike kako bi se olakšala njihova integracija i komunikacija u novom radnom okruženju. Ova video lekcija pruža osnovne fraze koje će stranim radnicima pomoći u svakodnevnoj komunikaciji.

      Detaljan opis:

      Ova video lekcija dizajnirana je da pomogne stranim radnicima u učenju osnovnih fraza na hrvatskom jeziku koje su ključne za svakodnevnu komunikaciju na radnom mjestu. Lekcija pokriva sljedeće elemente:

      • Naučite kako reći "Dobar dan", "Doviđenja", "Hvala", "Molim", "Izvolite", kako biste mogli pristojno komunicirati s kolegama i klijentima.
      • Uključivanje fraza kao što su "Dobar tek", "Uživajte u obroku", "Mogu li vam pomoći?", "Želite li nešto piti?" koje su posebno korisne za radnike u restoranima i hotelima.
      • Kako upitati goste ili klijente "Je li sve u redu?" ili "Trebate li još nešto?" što pomaže u pružanju kvalitetne usluge.
      • Učenje kakose kaže na hrvatskom pivo, sok, kava, nož, vilica..., kako bi se efikasno upravljalo razumjevanjem asortimana na hrvatskom zbog lakšeg posluživanja ili preuzimanja narudžbe.
      • Naučite kako reći "Želim vam ugodan dan" ili "Vidimo se uskoro" kako bi se ostavio dobar dojam kod odlaska gostiju ili završetka usluge.
      ✕

      Promo perdiod

      Super ponuda prilikom promotivnog perioda
      00

      Dana


      00

      Sati


      00

      minuta


      00

      sekundi


      ✕
      Priprema kave

      Kafić | Priprema | Jezik: HR / ENG


      Osnove barista vještina

      Edukacija o osnovama barista vještina, uključujući pravilno korištenje espresso aparata, mljevenje kave, i pripremu espressa

      Pravilno pjenjenje mlijeka za različite napitke

      Tehnika za pjenjenje mlijeka za cappuccino, latte macchiato, i druge napitke

      Izrada latte arta

      Tehnike za izradu latte arta, uključujući pravilno pjenjenje mlijeka i kreiranje osnovnih oblika poput srca, rozeta i tulipana

      Specijalne kave

      Edukacija o pripremi raznih specijalnih kava, uključujući razlike u proporcijama kave i mlijeka te tehnike pripreme

      Alternativne metode pripreme kave

      Demonstracija pripreme kave pomoću metoda poput French press, AeroPress, Chemex i pour-over. Fokus na pravilnu tehniku i proporcije.

      Briga o opremi za kavu

      Kako pravilno čistiti i održavati espresso aparate, mlince za kavu, i ostalu opremu kako bi se osigurala dugovječnost i kvaliteta napitaka

      ✕
      Priprema koktela

      Kafić | Priprema | Jezik: HR / ENG


      Osnove izrade koktela

      Edukacija o osnovnim tehnikama izrade koktela, uključujući vrste koktela (miješani, šejkani, blendirani), osnovne sastojke i alate potrebne za izradu.

      Pravilno miješanje koktela

      Upute za pravilno miješanje koktela, uključujući razliku između stirra i shake tehnika, te kada koristiti koju tehniku

      Izrada šejkanih koktela

      Edukacija o pravilnom šejkanju koktela, uključujući korištenje šejkera, tehnike šejkanja i odabir sastojaka

      Izrada blendiranih koktela

      Upute za pripremu blendiranih koktela, uključujući korištenje blendera, odabir sastojaka i pravilno mjerenje

      Dekoracija koktela

      Edukacija o dekoraciji koktela, uključujući korištenje voća, bilja, rubova čaša i drugih ukrasa za poboljšanje prezentacije koktela

      Priprema bezalkoholnih koktela

      Upute za pripremu popularnih bezalkoholnih koktela, uključujući korištenje voćnih sokova, sirupa i bezalkoholnih pića

      ✕
      Nuđenje i točenje vina

      Kafić | Posluživanje | Jezik: HR / ENG


      Osnove vina i pravilno čuvanje

      Edukacija o osnovama vina, uključujući različite vrste vina (bijelo, crno, ružičasto, pjenušavo), glavne vinske regije i osnovne karakteristike vina. Tehnike za pravilno čuvanje vina, uključujući optimalne uvjete temperature, vlage i položaja boca.

      Priprema opreme za posluživanje vina

      Kako pravilno pripremiti opremu za posluživanje vina, uključujući čišćenje dekantera, čaša i vadičepa, te provjeru ispravnosti opreme.

      Tehnike otvaranja i dekantiranja vina

      Edukacija o tehnikama otvaranja vina, uključujući korištenje različitih vrsta vadičepa i tehnike za izbjegavanje pucanja čepa. Upute za dekantiranje vina, uključujući koje vrste vina trebaju dekantiranje i tehnike prelijevanja vina u dekanter.

      Točenje i serviranje vina

      Kako pravilno točiti i servirati vino gostima, uključujući količinu koja se toči, držanje boce i izbjegavanje prolijevanja. Kako pravilno prezentirati vino gostima, uključujući pokazivanje etikete i objašnjavanje porijekla i karakteristika vina.

      Preporučivanje vina uz hranu

      Kako pravilno preporučiti vino uz određena jela, uzimajući u obzir okuse, arome i teksture vina i hrane. Tehnike za ljubaznu i profesionalnu komunikaciju s gostima prilikom preporučivanja vina.

      Održavanje opreme za vino i rješavanje problema

      Kako pravilno čistiti i održavati dekantere, čaše za vino, vadičepove i ostalu opremu kako bi se osigurala dugovječnost i kvaliteta usluge. Upute za prepoznavanje i rješavanje uobičajenih problema s vinom, poput plutenog vina, oksidiranog vina i drugih oštećenja.

      ✕
      Točenje piva

      Kafić | Posluživanje | Jezik: HR / ENG


      Osnove piva i pravilno čuvanje

      Edukacija o osnovama piva, uključujući različite vrste piva (lager, ale, stout, pilsner), glavne sastojke i osnovne karakteristike piva. Tehnike za pravilno čuvanje piva, uključujući optimalne uvjete temperature, vlage i položaja bačvi i boca.

      Priprema opreme za točenje

      Kako pravilno pripremiti opremu za točenje piva, uključujući točionik, cijevi i slavina, te provjeru tlaka u bačvama.

      Tehnike točenja piva iz boce i bačve

      Edukacija o tehnikama točenja piva, uključujući kut čaše, brzinu točenja i izbjegavanje prekomjerne pjene. Upute za pravilno točenje piva iz boce i bačve, uključujući korištenje odgovarajućih čaša i kontrolu tlaka.

      Serviranje i preporučivanje piva

      Kako pravilno poslužiti pivo gostima, uključujući odabir odgovarajuće čaše za svaku vrstu piva i prezentaciju. Kako preporučiti pivo uz određena jela, uzimajući u obzir okuse, arome i teksture piva i hrane.

      Interakcija s gostima

      Tehnike za ljubaznu i profesionalnu komunikaciju s gostima, prepoznavanje njihovih preferencija i preporučivanje piva na temelju tih preferencija.

      Održavanje opreme za pivo i rješavanje problema

      Kako pravilno čistiti i održavati točionike, cijevi, slavine i ostalu opremu kako bi se osigurala dugovječnost i kvaliteta piva. Upute za prepoznavanje i rješavanje uobičajenih problema s točenjem piva, poput prekomjerne pjene, prolijevanja i problema s tlakom.